Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie

tłuszczu oraz nie mają cholesterolu. Większość z nich to doskonałe źródła

błonnika, węglowodanów złożonych oraz witamin.

Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:

– Kokos jest drogi w tłuszcze nasycone, a oliwki

są obfite w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty

Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, ażeby ich uniknąć

za dużo kalorii z tłuszczu.

– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone

lub cholesterol jest nierzadko dodawany. Na przykład jajko

żółtka wolno dodawać do chleba albo choćby makaronu.

– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą

mają także dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże lub mrożone.

– Orzechy i nasiona mają przeważnie wysoką zawartość kalorii i

tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona

lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,

na przykład orzechy makadamie, które też są bogate

tłuszcz nasycony.

Pokarmy obfite w rozpuszczalny błonnik są świetne

również wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,

płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień i

nawet miazga jabłkowa.

Zawsze, kiedy szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,

zawsze dbaj o przeczytaniu etykiety żywieniowej

lub informacje o jedzeniu. Możesz to

określić, co zawiera żywność oraz gdy jest zdrowa

to właściwie jest dla twojego ciała.

Mądrze dokonuj dobrych wyborów żywieniowych.

fakty-konopne.pl

https://fakty-konopne.pl/skutecznosc-kannabidiolu-cbd-w-leczeniu-raka/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *