Witamina B5

Witamina B5 jest jeszcze znana jako kwas pantotenowy. Witamina B5 jest najbardziej płodną ze wszystkich witamin i wybiera się w każdym rodzaju żywności. W rzeczywistości niemożliwe jest, by osoba spożywała mniej witaminy B5, niż potrzebuje. Oznacza to, iż jest duże prawdopodobieństwo, że dana osoba może być niedobór witaminy B5.

Trochę informacji na temat witaminy A

Witaminie A nadano pierwszą literę alfabetu nazwy, ponieważ była to pierwsza odkryta witamina. Stwierdzono, że witamina I ma dużo zastosowań w organizmie, w tym utrzymuje oczy w zdrowiu, wspomaga wzrost komórek, a również pomaga wzmocnić układ odpornościowy. Wszelako witamina A jest nie wyłącznie wchłaniana bezpośrednio, ale istnieje także wytwarzana przez organizm przez przekształcanie beta-karotenu w …

W jaki sposób przechowywać witaminy

Istnieją dwa podstawowe rodzaje witamin, witaminy rozpuszczalne w wodzie i witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, a sposób, w który organizm przechowuje lub nie gromadzi witamin pobranych z pożywienia, zależy z owego, jaki to jest typ. Organizm nie może magazynować witamin rozpuszczalnych w wodzie, co oznacza, że ​​dana osoba musi codziennie uzupełniać spożycie witamin rozpuszczalnych w wodzie. …